uw professional

in overledenenverzorging

Bij een lichaamsdrainage word er hinderlijk vocht en gas uit het lichaam gedraineerd.


Vocht in het lichaam kan ontstaan zijn na ziekte. Gasvorming in het lichaam is een stadium in het ontbindingsproces. Vocht en gasvorming kunnen complicaties veroorzaken die leiden tot een opgezette buik, gelaatsstuwing, hinderlijke geur of vochtverlies via neus- en keelholte. 

Tijdens de behandeling worden lichaamseigen vocht en gas gedraineerd. Na de behandeling blijft een conserverende vloeistof achter in de borst- en buikholte. De complicaties leiden niet meer tot problemen. Opbaren is dan weer mogelijk. Een lichaamsdrainage is zeer sterk aan te bevelen voor overledenen waarbij complicaties verwacht worden gedurende de opbaring.

De behandeling wordt uitgevoerd op locatie, mits er aan de vastgestelde ruimte-eisen wordt voldaan. Kan hier niet aan worden voldaan, dan geschiedt dit uitsluitend na telefonisch overleg met de medewerker van Postmortale zorgverlening.

Wilt u direct zorg aanvragen? Vul dan het zorgaanvraagformulier in en neem contact met ons op via 0545-224321. Wij zijn u zo spoedig mogelijk van dienst.