uw professional in overledenenverzorging

 

Sealing

Een overlijden kan onder alle denkbare omstandigheden plaatsvinden. Daarnaast kan een lichaam zo veranderen gedurende de opbaring, dat in sommige gevallen menswaardig afscheid nemen niet langer mogelijk is, dan kan sealing de oplossing bieden. Indien sealing heeft plaats gevonden kunt u de overledene niet meer zien, maar kan de overledene nog wel thuis of in een uitvaartcentrum worden opgebaard. Omdat een sealing niet de ontbinding tegen gaat, blijft koelen van het lichaam noodzakelijk.

Bij repatriëring per vliegtuig, wordt veelal gebruikt gemaakt van sealing. In het land van aankomst is de sealing eenvoudig te verwijderen.
De sealing is een hermetische geur en vocht afgesloten foliemateriaal wat niet biologisch afbreekbaar is.
 

Het folie voldoet aan de normen:

DIN55531

TL 8135-0003-1

MIL-B-131 H, Klasse 1

Deze seal is hermetisch vet-, gas-, en waterdampdicht.

Bij begraven dient de folie vooraf verwijderd te worden, zodat de natuurlijke processen doorgang kunnen vinden. Onze leverancier heeft geen testen specifiek voor het crematieproces. Maar geeft aan dat bij andere toepassingen geen restproduct achter blijft. Als opvolgende pagina van dit schrijven treft u de datasheet van onze leverancier aan. Indien gewenst kunnen wij de folie voor u verwijderen na de plechtigheid.

U als opdrachtgever bent verantwoordelijk voor navolging van regelgeving van begraafplaats of crematoria.