uw professional in overledenenverzorging

 

Thanatopraxie

Thanatopraxie zorgt voor een warm afscheid.

Dit betreft het licht conserverend balsemen van een overledene.

Bij thanatopraxie word gebruik gemaakt van het bloedvatenstelsel hier word de specifiek samengestelde balsemvloeistof in geinjecteerd en zal het bloed worden gedraineerd. De behandeling heeft een cosmetisch effect dat het lichaam er natuurlijker uit laat zien. Tekenen van ziekten verdwijnen gedeeltelijk of geheel.

Veranderingen die na het overlijden zijn ontstaan verdwijnen veelal geheel. Na de behandeling is een koeling veelal niet meer noodzakelijk. Ook is de omgevingstemperatuur minder van belang en kan er dus een rustige opbaring verzorgd worden.

In de loop van de opbaring zal de vloeistof zijn werking verliezen en zal de achteruitgang  geleidelijk zichtbaar worden.

Thanatopraxie is zeer sterk aan te bevelen voor overledenen waarbij complicaties verwacht worden gedurende de opbaring of wanneer er een langere opbaring gerealiseerd dient te worden. 

Deze behandeling wordt uitgevoerd door een NIT of NVOA-Vesalius geregistreerde  thanatopracteur.


Vraag ons of de uitvaartverzorger naar de mogelijkheden


De behandeling wordt uitgevoerd op locatie, mits er aan de vastgestelde ruimte-eisen wordt voldaan. Kan hier niet aan worden voldaan, dan geschiedt dit uitsluitend na telefonisch overleg met de medewerker van SF Postmortale zorgverlening.