uw professional

in overledenenverzorging

Thanatopraxie zorgt voor een warm afscheid. Dit betreft het licht conserverend balsemen van een overledene.

Bij thanatopraxie wordt gebruik gemaakt van vloeistoffen die specifiek samengesteld worden voor het te behandelen lichaam.

De behandeling heeft twee effecten; een conserverend effect, dat er voor zorgt dat een overledene opgebaard kan worden zonder gekoeld te hoeven worden en het cosmetisch effect dat het lichaam er natuurlijker uit laat zien.

Tijdens de behandeling blijft de balsemvloeistof achter in de bloedbaan van de overledene en wordt het lichaamseigen vocht gedraineerd. Tekenen van ziekten verdwijnen gedeeltelijk of geheel. Veranderingen die na het overlijden zijn ontstaan verdwijnen veelal geheel. Na behandeling is een koeling niet meer noodzakelijk en kan er dus een rustige opbaring verzorgd worden. Ook is de omgevingstemperatuur niet meer van belang.

   

Thanatopraxie is zeer sterk aan te bevelen voor overledenen waarbij complicaties verwacht worden gedurende de opbaring of wanneer er een langere opbaring gerealiseerd dient te worden. 

Deze behandeling wordt uitgevoerd door een NIT of NVOA-Vesalius geregistreerde  thanatopracteur.

De behandeling wordt uitgevoerd op locatie, mits er aan de vastgestelde ruimte-eisen wordt voldaan. Kan hier niet aan worden voldaan, dan geschiedt dit uitsluitend na telefonisch overleg met de medewerker van Postmortale zorgverlening.

Wilt u direct zorg aanvragen? Vul dan het zorgaanvraagformulier in en neem contact met ons op via 0545-224321. Wij zijn u zo spoedig mogelijk van dienst.